Over mij

Welkom bij Filosofietje !

Vanuit mijn optiek staat Filosofietje voor: ‘nadenken’.

Nadenken over van alles en nogwat; over het leven, over de (neuro)diversiteit in mensen, over geluk en verdriet, over in- en exclusie. Over dat we wat aardiger zouden moeten zijn naar elkaar toe, over dat we beter voor de aarde (en de mensen erop) zouden moeten zorgen. Maar ook over het heelal, spiritualiteit, psychologie en nog zoveel andere dingen…

Ik hoop dan ook met mijn teksten/gedichtjes

mensen hierover aan het denken te zetten.

De naam Filosofietje is ontstaan uit liefde voor het filosoferen over al die onderwerpen. Mindset, mindfulness, emoties en gevoelens zijn ook dingen waar ik graag over schrijf & dicht, en de webshop is ontspruit uit de wens om onze neurodiversiteit te kunnen en mogen vieren. Met name voor de mensen die zich ‘anders’ voelen (en daardoor ook vaak een ‘eigenwijze smaak’ hebben;), om die een kans te geven om zichzelf te uiten hoe zij dat zelf willen, mede door ze invloed te geven op wat ze aanschaffen en daarmee iets unieks te creëren, zodat ze kunnen laten zien wie ze zijn.

Ik wil graag mensen met elkaar & met zichzelf verbinden om zo de wereld een stukje mooier te maken. Volledig jezelf kunnen en mogen zijn is zo belangrijk!

Mijn idealistische overtuiging is: dat als mensen elkaar wat beter zouden leren kennen, ze ook wat liever en vergevingsgezinder naar elkaar toe zouden zijn, we hebben ten slotte meer overeenkomsten dan verschillen als je naar de essentie van het leven kijkt: Iedereen wil ‘gezien’ worden, geaccepteerd worden, liefde kennen en steun kunnen vinden, ie-de-reen.

Ik word vaak omschreven als ‘anders’ (bijzonder/apart/te open/te eerlijk e.d.) en vroeger vond ik dat niet leuk om te horen, maar nu.. beschouw ik het als een groot compliment en ben ik er zelfs trots op om “anders” te zijn! Een van mijn favoriete quotes is: ‘Be yourself, because an original is always worth more than a copy’ ;).

De website, de illustraties, de teksten en gedichtjes, het maken, inpakken en verzenden, ik doe vrijwel alles zelf.

In de gedichtjes en teksten kunnen mensen zichzelf herkennen, wat een goed gevoel geeft (>nee, je ben niet alleen/de enige!;), met eigen accessoires kunnen ze zichzelf uiten en met t-shirts kunnen ze een statement maken.

Een inspirerende poster ophangen of een mooie quote ergens op een mooi plekje in huis herinnert mensen aan de mooie dingen of kan ondersteuning, moed of zelfs inspiratie geven.

…En een klein gebaar, zoals een lief cadeautje (ook voor jezelf!;) of een kaartje sturen, maakt mensen blij en/of geeft steun en daar wordt Filosofietje dan ook weer blij van!

Mocht je ergens niet uitkomen of zelf een leuk idee hebben dan help ik je met alle liefde.

Ik hoop dat je hier kunt vinden wat je zoekt om je te uiten zoals JIJ dat wilt ! xxx